Virágküldés friss vágott virággal

Egy jól menő virágbolt, vagy virágküldő szolgálat mindig friss virágot ad el, mert a beszerzett virágok 1-2 napnál nem töltenek többet a virágboltban, így a megajándékozott személy otthonában sok ideig a lakás dísze lesz a virágcsokor, ha megfelelően gondozza. Igen, ott van a „ha” szócska, ugyanis bármennyire is friss a virág, ha nem megfelelően gondozzák, akkor hamarabb elhervad.

A MesterVirág virágküldő szolgálat összegyűjtötte a virággondozási tippeket, hogy a virágcsokor a virágküldés után is sokáig tündökölhessen.

A víz nélkülözhetetlen a virágok életben maradásához. A virág minél több ideig van víz nélkül, annál rövidebb lesz az életartama. Rövidebb ideig természetesen a virágok víz nélkül is kibírják, pl. ha a sarki virágboltból hazavisszük a virágot, de amikor a virágcsokorral több órát utazunk, akkor gondoskodni kell a víz utánpótlásáról.

  • vásárláskor csomagoltassa a csokrot speciális vízzel töltött tartályba „aquabox”-ba
  • használhat nedves papírtörlőt, vagy nedves rongyokat úgy, hogy a szárakat betekeri vele és egy nylont húz rá.
  • orchidea fürt szárára kérjen a virágboltban fiolát és húzza rá, így az orchidea folyamatosan kap vizet

Miután hazaért a virággal, vagy virágküldés esetén a megajándékozott átveszi a virágcsokrot, a szárakat vissza kell vágni és azonnal friss vízbe kell rakni a virágcsokrot. A lakásban olyan helyre tegyük, ahol nem éri tűző nap.

A víz cseréje naponta történjen meg, amennyiben elszáradt levelek, elvirágzott virágok vannak a száron, akkor azokat azonnal el kell távolítani. A vízben csak a növények szára lehet, levél nem kerülhet a vízbe, mert az rothadásnak indul, egyrészről kellemetlen szaga lesz, másrészről táptalaja a baktériumoknak, amik megfertőzik a virágokat és pár nap alatt a virágcsokor tönkremegy. A virágok szárát naponta vissza kell vágni. Lehetőleg 45 fokos szögben, 2-3 cm hosszan.

A virágoknak tápszerre is szükségük van. 2 féle módszer létezik, a csináld magad és a kész tápszerek. Amikor magunk készítjük el, akkor egy teáskanál cukrot oldjunk fel 1,5 liter vízben, rakhatunk bele egy aszpirint is, amennyiben van otthon, illetve egy teáskanál ecetet. Az ecetnek fertőtlenítő szerepe van, a virágboltosok régen pár csepp hypot raktak a vízbe, hogy megelőzzék a baktériumok szaporodását.

Ha odafigyelünk erre a pár egyszerű tennivalóra, akkor a virágküldés után is hetekig csodálatos marad a virágcsokor!

Ajánló
Kommentek
  1. Én